Влез в акаунта си

Как да изберем агенция за цифров маркетинг

Живеем в епоха на цифрова трансформация, в която почти всичко е дигитализирано и която принуждава всяка марка и компания по един или друг начин да навлезе в цифровия свят. Въпреки това, в лицето на бързо развиващите се технологии и неумолимо умножаващите се конкуренти, просто „присъствието“ в интернет никога не е достатъчно.groweasyltd.com

Установяването на постоянно място в интернет става все по-важно с всеки изминал ден, но и все по-трудно. Защото със сигурност знаем, че има много различни крила на спектъра, когато става въпрос за цифров маркетинг. Той включва области като SEO, PPC за електронна търговия, маркетинг на съдържанието, маркетинг на електронната поща и много други.

Да решите коя стратегия за цифров маркетинг ще доведе до по-добра ангажираност на вашата марка може да не е лесно. Точно затова може да се нуждаете от професионален екип, а именно агенция за дигитален маркетинг, която ще създаде подходящо място за вашата марка онлайн и ще ви помогне да достигнете до клиентите и целевата си аудитория, като по този начин ще повиши познаваемостта на марката ви.seo оптимизация

Агенциите за дигитален маркетинг поемат отговорността за дигиталния имидж на марката на компанията и ви помагат да станете по-видими и надеждни онлайн. Важно е обаче да знаете кои агенции са подходящи за вашите нужди. Тъй като всяка дигитална агенция има своя собствена област на специализация, трябва да можете да решите коя от тях работи спрямо вашите изисквания.

Какво представлява агенцията за цифров маркетинг?

Обединявайки съвременния начин на маркетинг чрез използване на различни маркетингови стратегии, фокусирани основно върху SEO, маркетинг в социалните медии, създаване на съдържание и цифрова стратегия, агенциите за цифров маркетинг ви помагат да развиете марката си онлайн сред много други конкуренти.seo оптимизиране

Една от най-съществените характеристики на методите за дигитален маркетинг е да се получи видима възвръщаемост чрез прилаганите стратегии и кампании (разгледайте нашия списък с кампании, за да видите какво включва) и по този начин ефективно да се доведе онлайн присъствието на марката до по-добра точка.

Намирането на дигитални агенции, които предоставят правилните стратегии, не винаги е лесно. Дори и да има много различни цифрови агенции, които са компетентни в своята област, намирането на агенция, която отговаря на вашите нужди, може да не е толкова гладко, колкото се очаква.дигитална агенция

Как да намерите най-подходящата агенция за цифров маркетинг?

Има много отличителни аспекти, на които трябва да се обърне внимание при избора на агенция. Важно е агенцията за дигитален маркетинг да проучи и разбере начина на мислене и продуктите на компаниите, с които си сътрудничи.

Изброихме няколко ключови момента, които трябва да имате предвид, преди да наемете агенция за цифров маркетинг:дигитална агенция grow easy

Определете своите цели и задачи

Направете своето проучване!

Уверете се, че избраната от вас агенция разбира ценностите и продуктите на вашата компания

Уверете се, че агенцията е в крак с времето

Попитайте за областите на специализация, портфолиото и препоръките им

Нека разгледаме по-подробно всеки от тези въпроси

1. Определянето на целите е от решаващо значение

Преди да наемете агенция за цифров маркетинг, трябва да определите нуждите на вашата марка. Определянето на това, което искате да постигнете, означава, че можете да се изразите правилно и да получите резултатите, които очаквате. 

Определянето на вътрешните нужди ще помогне на вашата компания да се филтрира по съответния начин, дори когато започнете търсенето на агенция. Вземането на решение за бюджета ви, но най-вече разбирането защо искате да ги наемете, е първата стъпка.grow easy

Може би искате да представите нов продукт или услуга, а може би целта ви по същество е да изградите общност онлайн. И в двата случая решението защо трябва да работите с агенция и определянето на вътрешен план за това ще намали положително процеса на търсене на агенция.

Ето няколко съвета за най-добри практики за работа с цифрова агенция, ако не сте сигурни какво да очаквате. 

2. Направете необходимото проучване

В бранша има много различни дигитални агенции, но не е ясно дали всички те могат да предоставят желаната услуга. Това затруднява намирането на подходящата.

Възможно е да се сблъскате с различни агенции, въпреки че бихте искали да се уверите, че агенцията, която искате да наемете, е в съответствие с вашите перспективи и цели.

Ако пристъпите към правилно проучване, в дългосрочен план ще спестите време и пари, тъй като ще можете да разберете коя агенция е надеждна или коя е успешна като резултат.

3. Поискайте да видите последните им проекти и резултати

Трябва да поискате портфолио, включващо последните им работи и проекти, което да предостави конкретни доказателства за възможностите на агенцията. Попадането на агенции, които могат да споделят своята работа и резултати без колебание, ще бъде от ключово значение при вземането на решение.

Най-важното е да изберете агенция, която ще ви предложи подходяща стратегия, конкретен план и целеви резултат, към който се стремите.

Една агенция може да поиска от предишни клиенти да послужат като референция в резултат на способността им да представят успешно завършените си проекти. Това е нещо, което ще искате да обмислите, преди да сключите сделка с цифрова агенция.

4. Уверете се, че агенцията е в крак с времето

Цифровият свят е постоянно променяща се среда на живот. И като маркетолози ние трябва да можем да култивираме адаптивно мислене. Вчерашната тенденция може да стане остаряла още утре.

В този случай е много важно агенцията, с която ще работите, особено ако става въпрос за дългосрочен план, винаги да е в крак с времето, да следи развитието и популярните теми и да ги включва в маркетинговата си стратегия.

В някои случаи това може да доведе до леки промени в първоначалния план или да ви накара да се отклоните от набелязания път. В този случай, ако агенцията, която наемате, е наистина успешна и с опит в своята област, може да й се доверите.

5. Избягвайте тези, които казват: „Ние имаме всичко, от което се нуждаете!“.

Агенциите, които обещават абсолютен успех във всяка област или сектор, обикновено предлагат средни услуги. Вместо да избирате такива агенции, работата с агенции, които са напълно специализирани в няколко конкретни области, определено ще изиграе голяма роля за развитието на вашата марка и ще ви помогне, както финансово, така и по отношение на автентичността.

Когато става въпрос за дигитален маркетинг, ще бъде ефективно да работите с агенции, които са специализирани спрямо вашите нужди, вместо да избирате агенции, които покриват всеки възникнал проблем.

Въпреки че дигиталният маркетинг може да изглежда лесен за изпълнение за тези, които не са в бранша, създаването на съдържание, анализът на конкурентите и способността да достигнете до целевата си аудитория с правилния подход са много по-сложни, отколкото изглеждат. Освен това нещата винаги се променят, тъй като всяка година се появяват нови тенденции в цифровия маркетинг. 

Освен това работното натоварване може да е по-голямо, отколкото си мислите. Поради тази причина на компаниите или марките може да се наложи да си сътрудничат с успешни дигитални агенции, за да заемат определено място в резултатите от търсенето, в социалните медии и най-важното – да достигнат до целевата аудитория.

Въпреки че е обичайно да се възлагат на външни изпълнители създатели на съдържание или специалисти в областта на социалните медии, когато става въпрос за цифров маркетинг, може да е необходима по-всеобхватна подкрепа. Важно е обаче също така да се реши къде и как да се получи тази необходима помощ.