Влез в акаунта си

 21 Задължителни инструменти

Днес компаниите зависят от инструментите за цифров маркетинг, за да оцелеят.

Звучи драматично, нали?

Но имайте предвид, че силният технологичен пакет насърчава растежа и гарантира, че не прекарвате ценното си време в досадни задачи.groweasyltd.com

И от друга страна, ако не успеете да се възползвате от съвременните маркетингови инструменти, това означава, че бизнесът ви може да изостане от конкуренцията.

Добрата новина? Не липсва софтуер, който да свърши тежката работа за вашите задължителни маркетингови задачи.

Инструменти за дигитален маркетинг според стратегията

Съставихме изчерпателен списък с инструменти за цифров маркетинг, които могат да ви помогнат независимо от целите ви, включително няколко безплатни и безплатни инструменти за тези с ограничен бюджет.seo оптимизация

Независимо дали става въпрос за управление на взаимоотношенията с клиентите, спечелване на потенциални клиенти или разкриване на нови маркетингови възможности, този списък може да послужи като основа на мощен маркетингов стек.

Разгледайте категориите по-долу, за да започнете:

Инструменти за маркетинг в социалните медии

Инструменти за имейл маркетинг

Инструменти за SEO (оптимизация за търсачки)

Инструменти за оптимизация на конверсиите

Инструменти за обогатяване на лийдове.дебит

Инструменти за целеви страници и улавяне на потенциални клиенти

Инструменти за създаване на графики

Инструменти за маркетинг в социалните медии

Виждали сме от първа ръка как социалните медии са се превърнали в приоритетен маркетингов канал за бизнеса днес.

Социалните мрежи са основно място за подхранване на потенциални клиенти и изграждане на бизнес взаимоотношения и са идеални за събиране на ценни данни за това какво искат вашите клиенти.дигитална агенция

Управлението на всички движещи се части на социалните медии „на ръка“ е рецепта за прегаряне. Вместо това обмислете как специалният софтуер ви позволява да публикувате по-смислено съдържание и да използвате социалните медии за постигане на общите ви бизнес цели.

1. Sprout Social

Ей, не можете да ни обвините, че сме се поставили на първо място в списъка!

Това е така, защото Sprout Social е най-добрият контролен център за всеки бизнес, който иска да превърне присъствието си в социалните мрежи в реални резултати.дигитална агенция grow easy

Като платформа за управление на социалните медии Sprout помага на бизнеса да организира своя календар за съдържание и активи на едно място. Това ви позволява да публикувате и планирате съдържанието си в множество платформи, като всичко това е перфектно синхронизирано в зависимост от това кога вашите последователи са най-активни.

Освен функциите за управление на социални медии Sprout улеснява сътрудничеството с колеги и клиенти. Нашата Smart Inbox ви дава поглед от птичи поглед върху всички ваши съобщения в социалните мрежи, за да можете да отговаряте обмислено и своевременно.

Не забравяйте и за пълния набор от социални анализи на Sprout.

Оптимизирането на представянето на съдържанието ви не трябва да бъде игра на догадки, тъй като Sprout идентифицира вашите най-ефективни публикации и успеха на вашите социални кампании. В съчетание с надеждните функции за прослушване на социалните мрежи можете да откриете тенденции, хаштагове и възможности за взаимодействие с нови клиенти.grow easy

2. Loomly

Самоописаната „платформа за успех на марката“ на Loomly е инструмент, който е идеален за по-малки социални екипи, които искат да организират и да си сътрудничат по съдържанието.

Вградените календари, крайни срокове и работни потоци улесняват както планирането, така и мозъчната атака на съдържанието. Като допълнителен бонус, Loomly всъщност създава свежи идеи за съдържание за потребителите въз основа на актуални теми и разговори в Twitter.

Изчистеният интерфейс без излишни елементи е лесен за навигация и удобен за потребители, които може да не са най-подготвени в областта на технологиите. Ценовата достъпност на платформата е привлекателна за самостоятелни фирми и по-малки агенции, които искат да се справят с присъствието си в социалните мрежи.

3. Audiense

Неведнъж сме говорили за значението на социалното слушане за идентифициране на тенденции и потенциални клиенти.

Инструменти като Audiense издигат слушането на следващо ниво, като помагат на компаниите да идентифицират и сегментират аудиторията си в социалните медии. По този начин се улеснява провеждането на лазерно таргетирани рекламни кампании и по същия начин се задълбочава познаването на личностите на клиентите. Задълбавайки в демографските данни, личностните нагласи и отвъд тях, ще се изненадате какво можете да научите само от социалните мрежи.

Платформата Audiense се фокусира предимно върху Twitter, което я прави чудесна за B2B марки, които се интересуват от проспектиране, и B2C компании, които искат да разберат повече за своята целева аудитория.

Инструменти за имейл маркетинг

Имейлите представляват вероятно най-изпитания и мащабируем маркетингов канал, с който разполагат съвременните компании. В този смисъл решенията за електронна поща са основна част от софтуера за интернет маркетинг за големи и малки фирми.

От изграждането на списъци и подобряването на доставката до измислянето на страхотни кампании с оферти – нека разгледаме някои инструменти, които могат да разбият данните за клиентите ви и да поставят голяма част от маркетинговите ви усилия на автопилот.

4. HubSpot

HubSpot, компания, добре известна със своя софтуер за CRM и входящ маркетинг, наскоро пусна продукт за имейл маркетинг. Имейл маркетингът на HubSpot е лесен за използване, може да се похвали с впечатляваща ефективност на доставките и, разбира се, е естествено интегриран с всички други продукти на HubSpot, като например безплатния CRM, както и със стотици други популярни маркетингови инструменти. Инструментът се предлага с безплатен план, който включва до 2000 изпращания на имейли/месец, списъци с контакти, конструктор на имейли с плъзгане и пускане и готови шаблони, така че можете да започнете веднага.

Най-добрата част? HubSpot намалява сложността с помощта на интеграции и обединява инструментите. Една от наличните интеграции е Sprout Social. Като част от функциите за грижа на Sprout можете да създавате и делегирате задачи за вашия екип за грижа за клиентите. Чрез свързването на Sprout и HubSpot екипът ви може да създава, проследява, управлява и разрешава проблеми, без да напуска приложението.