Влез в акаунта си

Блог

Полезни съвети и новини за озеленяването
Мебели за екстериора – как да изберем?

Мебели за екстериора – как да изберем?

Всеки човек, който живее в къща или има вила нейде из България, знае, че цялостната визия на екстериора е не по-малко важна от тази на интериора. Това е така, защото именно дворът и градината са местата, на които си почиваме и посрещаме приятелите си. За да ги направим максимално уютни и приветливи трябва да изберем възможно най-подходящите мебели за екстериора спрямо пространството, бюджета и личния вкус.

В днешната статия ние от „Ozeleniteli.com“ ще ви дадем няколко насоки, които се надяваме да ви бъдат от полза при избора на мебели за екстериора.

Обърнете внимание на климата при избора на мебели за екстериора

Сега сигурно ще се запитате защо трябва да обръщате специално внимание на климата. Отговорът тук е много лесен. Важно е да се ориентирате спрямо метерологичните условия на географкста област, в която се намира вашата къща. Трябва да изберете материалите, от които да бъдат изработени мебелите точно и внимателно. Металните мебели започват малко по малко да ръждясват, ако бъдат изложени на дъдж. Слънцето от своя страна е основен враг на любимите ни пластмасови столове. Дървените мебели също имат своите недостатъци въпреки непоправимия уют, който внасят.

Мебели за екстериора – Какъв желаете да бъде стилът?

Преди да започнете да разглеждате по каталози или директно мебели за екстериора в магазините, е най-добре да помислите за цялостната концепция. Черпете идеи от интернет, списания, телевизионни предавания, изобщо от всякъде. В случай, че не можете да вземете решението сами, се допитайте до своите близки или директно потърсете професионалната помощ от ландшафт архитект. Столът може да бъде битов, рустик, бохо, модернистичен или пък минималистичен. Днес можем да открием чудесни мебели за екстериора както във физическите магазини, така и онлайн. Изграждането на конепция и определянето на конкретен стил ще ви услесни изключително много в избора. В противен случай ще разглеждате безцелно и вероятността да обзаведете градината си с мебели, които не си подхождат и не отговарят на вашият начин на живот е много по-голяма.

мебели за екстериора

От какъв материал е най-подходящо да бъдат нашите мебели за екстериора?

Както вече споменахме в началото на статия тук ключов е климата, след това бюджета и вашите лични нужди.  Няма точно определени правила, защото все пак всяко домакинство разполага с различни финансови възможности. Все пак не забравяйте, че с правилната поддръжка можете да използвате един обикновен пластмасов стол няколко години, а в обратния случай да съсипете дизайнерска маса за дни. Ето и кои са най-предпочитаните материали за екстериорни мебели:

Пластмаса

Масите и столовете от пластмаса са най-често срещани в градините на повечето хора. Те са предпочитани главно заради ниската си цена, лесната поддръжка и ниското тегло. Една голяма пластмасова маса може лесно да бъде преместена и от един човек за разлика от масивната метална маса, разбира се. Недостатъкът на пластмасовите мебели за екстериора е, че могат лесно да се съсипят, ако ги оставяте постоянно да пряка слънчева светлина в случаите, в които не ги използвате.

Дърво

То внася уют дори и в открите пространства. Дървото излъчва, топлина, уют и е сред най-предпочитаните материали. За мебелите си може да се спрете на бор или тиково дърво. Те са най-издържливи във времето и инвестицията определено си заслуважа. Дървените мебели лесно могат да се модернизират с различни възглавнички, калъфи за столове и одеала. Така ще бъдат още по-удобни и красиви.

Ковано желязо

Всички мебели за екстериора направени от ковано желяно излъчват една изтънченост и аристократизъм. В повечето случаи приличат на същински произведения на изкуството. Наред с красотата си те имат един основен недостатък и това е теглото. Мебелите изработени от ковано желязо трудно могат да бъдат местени и прибирани и затова е нужно да бъдат разположени под навес или в беседка, за да са максимално предпазени от влагата. В противен случай те лесно могат да ръждясат и да загубят красотата си.

мебели за екстериора

Ратан

През последните години ратанът доби изключителна популярност у нас. В търговската мрежа масово се предлагат мебели за ектериора от ратан. Неговите ключови предимства са лесната поддръжка и устойчивостта му на слънчева светлина. Отделно от това този тип екстериорни решения са изключително удобни както за ежедневно ползване така и за големи събирания с гости.озеленяване софияЛале

Заключение

Мебели за екстериора можем да изберем само тогава, когато знаем какво точно искаме да постигнем с облика на нашият двор или градина. Трябва добре да предвидим и колко време ще прекарваме на открито. В единия случай е добре да инвесстираме повече пари, защото ще изпозлваме мебелите често, което ще доведе до бързата им амортизация, а в обратния случай е добре да заложим на нещо бюджетно, което със сигурност ще ни върши работа за приятни разговори навън.пътни такси австрияЛале >

керамзитднешни обяви за работа

Още интересни статии за Био Света: biopedia.bg

Ние препоръчваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *