Влез в акаунта си

Блог

Полезни съвети и новини за озеленяването
Оригинални ландшафт идеи за градината

Оригинални ландшафт идеи за градината

Идеи за градината – всичко, което е необходимо на един любител градинар за преобразяването на пространствата.

Живота в къща определено изисква много повече грижи и внимание за дома в сравнение с този в апартамент. Семействата, които разполагат дори с малко дворно място трябва да го поддържат постоянно, за да изглежда максимално уютно и приветливо.

Тук на помощ идват ланшафтните архитекти, които могат да изготвят възможно най-красивият и функционален проект на двора ви. Преди да наемете професионалист, който да заеме с проектирането почерпете идеи от интернет пространството, разходете се из имота си и си представете кое и как искате да поставите, за да се чувствате максимално комфортно. 

За ваше уселенение, ние от ozeleniteli.bg ще ви представим няколко интересни ландшафт идеи, с които се надяваме да вдъхновим, както вас така и ландшафтния архитект.

Експлозия от цветя | Идеи за градината

Това определение е характерно за двора от английски тип. Ако разгледате снимките в мрежата ще видите, че външните пространства на къщите гъмжат от цветя, те се спускат върху къщата, колоните дори дворните мебели. Красотата на този стил е несравнима и е подходяща за почитателите на нестрандартното. Тук подредбата не е от ключово значение, а изобилието. За постигането на подобен тип ландшафт изберете рози, бегонии и макове. Имайте предид, че колкото повече цветя имате, толкова повече грижи трябва да полагате за тях.

Селски стил.

Такъв тип ландшафт може да видите на много места в България. Той е изключително небрежен и кокетен. Характерното за него е зелената трева, малките светни лехички и различните каручки, делви и всякакъв друг вид декоративни елементи. Това е може би едно от най-уютните решения за вашия двор.

Лабиринт от жив плет.

Това красиво ландшафт творение сме го виждали неведнъж по филмите. Чудесно е, ако разполагате с наистина голямо дворно пространство, което искате да разчупите. Лабиринтът е и чудесно забавление за децата, тъй като могат дълго време да се гонят из него докато намерят правилния път.маслини

Пътеки | Идеи за градината

Пътечките са чудесно решение за декорация на двора. Те могат да бъдат направени от камъчета, плочки, райграс, в зависимост от предпочитанията ви. Напоследък те са изключително актуални особено за дворове, в които има поставени бесетки, а те водят към тях. По продължението на пътеката може да сложите скрито осветление или светещи кашпи, за да бъде ефектно и през нощта.

Огнище.

Няма нищо по-топло, по-уютно и по-семейно от живият огън. За целта изискйте от своя ланшафт архитект да включи изграждане на огнище към проекта. Истината е, че то изисква известна поддръжка, но настроението, което ще донесе у цялото семейство си струва усилията.

Водни съоръжения | Идеи за градината

Различните видове декоративни водопади, фонтани и езерца също са отлично решение за интериора в двора ви. Само гледането на течащата вода дава едно невероятно успокоение на духа и ги гарантира релаксация след дългия работен ден.mossaika

Вечнозелена ограда.

Оградата от жив плет винаги ще бъде актуална, защото тя дава невероятна завършеност на цялото открито пространство. Да, поддръжката й не винаги е лесна и в повечето случаи се нуждаете от професонален градинар, за да я поддържате изрядна, но ако можете да си го позволите не се лишавайте от този лукс.

Дворното пространство може да бъде, като излязло от приказките, ако се доверите на достатъчно добър ланшафтен архитект, който ще сбъдне точно и ясно мечтите ви.гражданска отговорност

Още интересни статии за Био Света: biopedia.bg

Ние препоръчваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *