Влез в акаунта си

Блог

Полезни съвети и новини за озеленяването
7 идеи за озеленяване на вашия офис

7 идеи за озеленяване на вашия офис

Офисите често биват пренебрегвани, когато става въпрос за озеленяване, и това е голяма грешка. Първото впечатление е от особено значение, както за потенциалните наематели, така и за клиентите, които решават дали да влязат през вратата ви.

Също така служителите искат да работят на красиви места, на които да ходят всеки ден с желание. Озеленяването на работното място може да превърне скучното и обикновено офис пространство в стимулиращо и мотивиращо.

Днес сме подготвили списък с очарователни идеи за озеленяване на офиси, които можете да приложите за промяна на вашето търговско пространство.

Идея 1: Направете места за сядане на открито

Изградете пространство, което служителите ви да заобичат. Предложете им прекрасна обща зона на открито, където да могат да обядват или да провеждат срещи на открито. Местата за сядане могат да бъдат обикновени беседки за пикник, маси с пейки или само пейки.

идеи за озеленяване


Използвайте зелени храсти или големи саксии, които да разделят масите и пейките, за да имат все пак някакво уединение вашите служители и на вън. Помислете за ароматни растения и цъфтящи храсти, за да предложите малко приятно ухание във въздуха.

Идея 2: Изградете водни съоръжения

Нищо не може да успокои по-добре човек след уморителния работен ден така, както шумът на движещата се вода. А водните съоръжения винаги удивляват посетителите. Привлечете вниманието на минувачите към вашата сграда с красив водопад. 

идеи за озеленяване

Не е във финансовия ви план?

Помислете отново. Дори един скромен фонтан в близост до входната врата, във вътрешния двор или поставен в общата зона, ще окаже голямо и силно въздействие на вашите служители.

Идея 3: Използване на растения в саксии

Поставянето на различни растения в саксии освен в откритите простраства, а и в закритите, ще вдъхне не само свежест в интериора, а и ше направи офиса ви по-цветен. Този вид озеленяване ще ви спести много време за поддръжка и ще имате възможност да украсявате по различен начин всеки ъгъл или прозорец.

идеи за озеленяване


Ако правите партита във вътрешния двор на сградата ще можете да  използвате саксиите, за да декорирате по начина, по който желаете. За да придадете повече цвят, подберете цветята според сезона.

Опитайте с розово и бяло през лятото и пролетта, а през есента преминете към червено и жълто. Така ще се постигне равновесие и сплотеност. Идеалната конфигурация би включвала 5 до 10 вида многогодишни растения, 3 до 5 категории храсти и 1 до 2 категории дървета.

Идея 4: Растения в големи кашпи

Когато става въпрос за декоративни саксии, които да включите в интериора на офис сградата ви, мислете мащабно.

Свръхголемите кашпи, достатъчно големи, за да поберат дървета – правят огромно впечатление, когато се използват покрай входовете, в близост до указателните табели, на обществените алеи и площадите.

идеи за озеленяване

Ако офис сградата ви е висока, малките саксии просто ще се загубят. Никой няма да ги забележи. Докато големите ще впечатлят дори хората, които обикновено не се интересуват от растения и не ги забелязват дори.

Идея 5: Пътеки

Ако в офис сградата ви има стари напукани бетонни пътеки, те са не само грозни, но и са опасни. Затова помислете за подмяна на част или целите алеи с павета, които могат да помогнат за разчупване на индустриалния вид на дългите бетонни участъци.

идеи за озеленяване


Освен това части от павета, вградени в бетонни пътеки, могат да помогнат за идентифициране на главните входове, кръстовищата и други интересни зони.

Идея 6: Засаждане на лехи

Не подценявайте силата на свежите растения, пъстрите цветя, богатия мулч и хубавия отчетлив ръб.

Атрактивните лехи с растения са подходящи за главните входове, около указателните табели и навсякъде, където искате да подобрите видимостта.

идеи за озеленяване

Не забравяйте и за вечнозелените растения, местните треви и храсти, които изглеждат добре и през зимата. Някои дървета, растения и храсти дори изглеждат най-добре през есента и имат много ярки и красиви цветове.

Идея 7: Аквариум с рибки за рецепцията на офиса ви

В приемната на офиса ви може да се монтира аквариум с екзотични риби. Изберете различни – цветни и очарователни и се уверете, че са подходящи за размера на аквариума ви. Освен с разнообразни видове риби, аквариумът може да се допълни и с морски звезди, водни кончета и корали.

идеи за озеленяване


Също така можете да добавите прекрасни плаващи дървета, скъпоценни камъни и други подобни предмети. Имайте предвид, че наличието на аквариум е отговорност и трябва да гарантирате, че водата в аквариума ще се сменя често.

Подобен тип аквариуми и озеленявания са огромен хит сред много търговски заведения. Вашите служители и клиенти също ще харесат промените във вашето офис пространство. Затова не се чудете повече и направете поне част от идеите, които ви дадохме току-що. Ще останете приятно изненадани от резултата.


Препоръчваме ви още:

8 най-добри каскадни цветя за подпорни стени

Интериорно озеленяване

Озеленяване на тераса | Да я превърнем в същинска градина

Ние препоръчваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *